Basisscholen pakken educatieve robots in met de CVP-500

Basisscholen pakken educatieve robots in met de CVP-500

Basisscholen pakken educatieve robots in met de CVP-500 1600 1066 Sparck Technologies

‘Wauw!’, roepen tientallen kinderen als de inpakmachine de zelfbouwrobot op maat verpakt. Voor de verandering even geen logistiek operator aan de knop van de CVP-500, de inpakmachine van Sparck Technologies, maar leerlingen van groep 6 en 7.

Robots inpakken met de CVP-500

Kinderen van basisschool Het Mozaïek uit Drachten hebben woensdagmorgen 6 september met deze inpakmachine geholpen bij het inpakken van speciale educatieve robots, zogeheten EDU-robots. Alle ruim 400 Friese basisscholen krijgen na de zomer zo’n robot.

Het initiatief om basisscholen hiervan te voorzien is afkomstig van het Innovatiecluster Drachten, waarin zestien technologisch vooruitstrevende bedrijven als Sparck samenwerken. Door kinderen in contact te brengen met educatieve robots hopen de hightechbedrijven kinderen enthousiast te maken om te later te kiezen voor een technische opleiding.

Als het om techniek gaat kwamen de kinderen flink aan hun trekken. Ze mochten zelf gaan werken met een grote industriële robot, de volautomatische inpakmachine van Sparck in Drachten. ,,Onze inpakmachine, de CVP-500, kan 500 pakketten per uur inpakken. Het maakt niet uit of ze groot of klein zijn, elk pakketje krijgt zijn eigen verpakking die precies past’’, legt Piet Fellinger van Sparck uit. Na een korte uitleg mochten de ca. 25 kinderen in de fabriek van Sparck zelf de robot klaarleggen en op de startknop van de CVP-500 drukken. Door de glazen deuren konden ze het verpakkingsproces vervolgens nauwgezet volgen en luttele seconden later rolde de op maat verpakte robot van de band af. Klaar voor transport naar eén van de basisscholen in Friesland.

Vanaf donderdag 7 september kunnen basisscholen in de gemeenten Smallingerland, Opsterland en Oost- en Weststellingwerf de robot verwachten. De rest van de basisscholen worden later deze maand voorzien van hun robot. Begin 2018 wordt er een groot feestelijk event georganiseerd om alle scholen met hun robot bij elkaar te brengen. Hier kunnen de kinderen laten zien wat ze hun eigen robot geleerd hebben.

Robots inpakken met de CVP-500

Select your location/language